Spotlight Sessie

28 mei 2024

Exportlessen uit de praktijk

Ondernemers en expert aan het woord

Benieuwd hoe én waarmee noordelijke ondernemers groeien over de grens? En welke tips een exportspecialist heeft voor (beginnende) exportmanagers? Kom dan 28 mei naar onze Spotlight Sessie in Leeuwarden. Voor zowel leden als niet-leden.

Wanneer: Dinsdag 28 mei, 19.15 – 21.30 uur (aansluitend borrel). Inloop vanaf 18.45 uur.

Waar: Z-gebouw Leeuwarden (Zaailand 106).

Aanmelden: Via het formulier op deze pagina. Leden kunnen gratis 2 personen aanmelden, voor niet-leden is een ticket € 27,50 per deelnemer. Let wel: vol = vol.

“Wij hebben bewust gekozen voor export van ons meest volwassen product in de meest bekende toepassing. Innoveren en experimenteren doen we nu alleen nog in de thuismarkt.”

Acquaint (inspectietechnologie), lid sinds 2019

“Via de Oranjewoud Export Academy hebben wij een Duitse connectie opgedaan, deze helpt nu onze propositie in de Duitse markt te versterken.”

Van Vuuren (deurenfabrikant), lid sinds 2019

Resultaten en lessen

Uit de exportpraktijk

‘We hebben nu een goede go-to-marketstrategie’. ‘Er komen doorlopend online leads binnen’. ‘Van 0 naar 25% van de omzet uit het buitenland’. Zomaar een paar voorbeelden van resultaten die onze leden geboekt hebben.

Op 28 mei vertelt een aantal leden over hun resultaten, aanpak en geleerde lessen op hun ‘reis naar het buitenland’. Ook hoor je hoe de kennisprogramma’s, masterclasses en het netwerk van de academy daaraan bijdroegen. 

Ondernemers delen:

En we hebben een primeur!

Presentatie boek voor beginnende exportmanagers

Wessel de Vries (Ynbusiness, GroBusiness) heeft met zijn decennia aan ervaring in export en business development een praktisch boek geschreven voor beginnende exportmanagers.

Lessen uit de praktijk voor een vliegende start in export
We zijn trots dat Wessel de Spotlight Sessie opent met een presentatie van zijn boek ‘Je leert het onderweg wel’. En natuurlijk deelt hij dan ook de nodige ‘Lessen uit de praktijk voor een vliegende start in export’, zoals de ondertitel luidt.

Wessel de Vries boek

Auteur en exportexpert Wessel de Vries

Ondanks ons relatief dure product, winnen we nu veel projecten. Dit mede dankzij de Challenger Sale-methode. Hiermee leerden we ons op te stellen als sparringpartner: minder over jezelf praten, meer waardevolle inzichten delen. Het overtuigt gesprekspartners van onze kracht.

Dotec (ergonomische tilhulpen), lid sinds 2019

Meer lessen uit de export-praktijk?

Meld je aan

Leden kunnen gratis 2 personen aanmelden, voor niet-leden zijn de kosten € 27,50 p.p. excl. btw. Na aanmelden ontvang je een btw-factuur. Let wel: vol = vol.

Wist je dat lid worden van de Oranjewoud Export Academy al kan vanaf € 2.200 per jaar? Bekijk het lidmaatschap.

Scroll naar boven