Samenwerking Rijksuniversiteit

Samenwerking met Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Kennis en talent verbinden aan noordelijk MKB

Mooi nieuws voor het noordelijk MKB: de Oranjewoud Export Academy werkt nu samen met de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Samen gaan we hoogwaardige kennis en jong talent beter verbinden aan MKB’ers met een exportambitie. 

Daarvoor ontwikkelen we:

  • Een poule met derdejaars- en masterstudenten die onze leden ondersteunen met onderzoeksvragen rondom innovatie en business development – mogelijk uitmondend in een dienstverband.
  • Een onderzoekstructuur met PhD’s en/of een bijzonder hoogleraar.
  • Strategische managementprogramma’s voor CEO’s en DGA’s.

Verder wisselen we sprekers uit en laten we gezamenlijke programma’s vooral plaatsvinden op Landgoed Oranjewoud, als export-hub in de noordelijke regio. We zijn erg enthousiast over de samenwerking, die de komende maanden concreet vorm krijgt. Meer lees je in het persbericht hieronder.

Oranjewoud Export Academy_Rijksuniversiteit Groningen
samenwerking rijksuniversiteit oranjewoud export academy

Peter Verhoef, decaan van de faculteit (links) en Robert van de Leur, bestuursvoorzitter van Oranjewoud Export Academy (rechts) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Persbericht

Oranjewoud Export Academy en Rijksuniversiteit Groningen gaan samenwerken

De Oranjewoud Export Academy en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen gaan samenwerken, dat bekrachtigen beide partijen op 15 december 2023 met het tekenen van een intentieverklaring. Het doel van de samenwerking is om hoogwaardige kennis en jong talent beter te verbinden met internationaal opererend MKB in Noord-Nederland.

De Export Academy staat met praktijkgerichte opleidingsprogramma’s en ruim vijftig leden – veelal hoog-innovatieve bedrijven – midden in het noordelijke, internationaal opererende MKB. De Faculteit Economie en Bedrijfskunde beschikt over de bedrijfseconomische kennis en talenten die zo waardevol zijn voor deze bedrijven, en deze bedrijfsleden bieden op hun beurt weer praktische expertise en kansen voor deze jonge talenten.

“Dat maakt het structureel verbinden van elkaars knowhow en netwerken een heel logische stap, dat merkten we al tijdens eerdere projecten die we samen uitvoerden”, aldus Joyce Walstra, directeur van de Oranjewoud Export Academy.
Drie pijlers
Belangrijke pijler van de samenwerking is het ontwikkelen van een poule met derdejaars bachelor- en masterstudenten. Zij gaan leden van de academy helpen met onderzoeksvragen rondom innovatieve en business development – mogelijk uitmondend in een baan na afronding van hun studie. Ook een onderzoekstructuur waarbij PhD’s en/of een bijzonder hoogleraar worden betrokken staat hoog op de agenda, evenals het aanbieden van strategische managementprogramma’s voor CEO’s en DGA’s.

“Samenwerken met de Export Academy biedt voor onze faculteit interessante mogelijkheden om bij te dragen aan de internationalisering van noordelijke ondernemingen door middel van onderzoek, opleidingen en stage. Het biedt ook mooie kansen voor internationale en Nederlandse studenten om projecten en stages te doen over exportmanagement bij noordelijke bedrijven, en daar mogelijk ook te gaan werken”, zegt decaan Peter Verhoef van de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Export-hub

Verder spreken de faculteit en Export Academy af om sprekers uit te wisselen voor bestaande programma’s en om inhoudelijke activiteiten vooral te laten plaatsvinden op Landgoed Oranjewoud, als export-hub in de noordelijke regio.

Einde persbericht
ondertekening samenwerkingsovereenkomst oranjewoud export academy rijksuniversiteit groningen (FEB)

Dagblad van het Noorden

Artikel in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant, 14 december 2023.

Dagblad vh Noorden 14 dec 2023

Omrop Fryslân

Directeur Joyce Walstra bij Omrop Fryslân radio, 13 december 2023.

Word lid & Profiteer

Net als 50 andere internationale MKB’ers uit het Noorden

Lid worden van de Oranjewoud Export Academy kan al kan vanaf € 2.200 per jaar. Bekijk de voordelen en ervaringen van andere leden, of vraag direct een afspraak aan.

Scroll naar boven