Xsessions

Aftermovie Xsessions 2024

Xsessions 2024

Donderdag 6 juni, Groningen Airport Eelde

Hét export-event van het Noorden staat dit jaar in het teken van Duitsland, de belangrijkste handelspartner van Nederland. Vanaf Groningen Airport Eelde maken we een boeiende reis langs alle ins en outs van zakendoen in Duitsland. Van 15.30 tot ca. 21.30 uur, inclusief borrel en diner.

Dagvoorzitter is Pauline de Wilde (Ondernemerszaken RTL Z).

Oók niet-leden zijn van harte welkom. En ook zónder plannen in Duitsland zijn deze Xsessions waardevol. Meld je nu aan, vol=vol.

Xsessions 2024 affiche

Thema: Duitsland

Onze grootste handelspartner

Duitsland is de grootste handelspartner voor het Nederlandse bedrijfsleven. We leveren zelfs steeds meer aan de Duitsers. Goed nieuws daarbij is dat de Duitse economie meer zal groeien dan voorspeld (IMF, oktober 2023). Niet voor niets maakt een groep van onze leden nu samen werk van export naar Duitsland. Tijdens de Xsessions trappen zij hun ‘Duitsland-jaar’ af – aanhaken kan!

Wat we zoal willen weten:

Dit en meer bespreken we met onderstaande sprekers en een ondernemerspanel.

Milan van der Meulen

Milan van der Meulen (Soly)

Groeit razendsnel in binnen- en buitenland

Sinds 2023 ook actief in Duitsland
Geïnspireerd door de documentaire An Inconvenient Truth van Al Gore, starten de Leeuwarder broers Milan en Patrick van der Meulen in 2013 hun bedrijf in zonne-energie. Soly (eerst Enie.nl) biedt zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en sinds kort ook energiecontracten aan. Vanuit Groningen groeit Soly razendsnel in binnen- én buitenland. Het eerste land waarnaar het uitbreidt is Zuid-Afrika. Daarna volgen er meer, waaronder Duitsland in 2023. Welke lessen leerde Milan bij onze oosterburen?

Axel Hagedorn

Axel Hagedorn (Dui-NL-expert)

Helpt Nederlandse bedrijven in Duitsland

‘Onderhandelen met Duitsers is al een sport op zich’

Met passie en humor spreekt Axel Hagedorn over de culturele, politieke en zakelijke verschillen tussen Nederland en Duitsland. Axel is geboren en opgegroeid in Duitsland maar woont en werkt al 25 jaar in Amsterdam. Behalve expert Duits-Nederlandse betrekkingen is hij columnist en als advocaat gespecialiseerd in internationaal ondernemingsrecht. Hij hielp al verschillende Nederlandse bedrijven de Duitse markt op. “Onderhandelen met Duitsers is al een sport op zich.”

ondernemerspanel xsessions

Ondernemerspanel

Over sales in Duitsland

Een panel van ondernemers gaat op het podium in gesprek over deals sluiten met Duitsers. Welke salesmethodes werken goed, welke vaardigheden zijn belangrijk en met welke verschillen moet je rekening houden? Natuurlijk geïllustreerd met de nodige anekdotes, voorbeelden uit de praktijk en vragen uit de zaal.

Ook waardevol zonder plannen in Duitsland, want:

  • We zijn economisch en cultureel vervlochten met Duitsland, dus de kans is groot dat je vroeg of laat met Duitsers zakendoet.
  • Veel inzichten tijdens de Xsessions zijn ook relevant voor zakendoen in andere landen.
  • Noordelijke ondernemers delen hun exportervaringen in een ondernemerspanel.
  • Je maakt kennis met andere exporterende ondernemers en de Oranjewoud Export Academy.
Video afspelen over ruben terlou china in business xsessions

Niet eerder op de Xsessions geweest? Bekijk hier de aftermovie van 2023 met o.a. Ruben Terlou, Bettine Vriesekoop en ruim 160 ondernemers.

Meld je nu aan

Xsessions wil je niet missen

Leden ontvangen twee tickets, maar dienen zich wel aan te melden. Niet-leden betalen 275 euro ex. btw maar inclusief borrel en diner, en ontvangen na aanmelding hieronder een btw-factuur.

Scroll naar boven