Aan tafel met andere exportondernemers

Tafelsessies

Voor ondernemers, door ondernemers

Als lid kun je naar zes tafelsessies per jaar. Zes heel waardevolle sessies, voor je onderneming én jezelf. Je spart, leert en ontwikkelt je, op steeds een ander onderwerp. En soms met experts, maar altijd met collega-ondernemers.

Meestal zijn de sessies op Landgoed Oranjewoud. Daar ontbijten of dineren we samen, en gaan we aan de slag.

Jaarlijks

Een nieuwe reeks

Ieder jaar vragen we alle leden naar hun ontwikkelingsfase en -wensen. Met die kennis organiseren we steeds een nieuwe sessiereeks, bestaande uit:

  • Businesscase sessies (ca. 4x per jaar)
    Met een selecte (jaar)groep aan de slag met een internationale businesscase van een van de leden. Intensief, volgens een strak format en onder leiding van een onafhankelijke voorzitter. Met ontbijt of diner.
  • Expert sessie
    Sparren met een expert op een specifiek exportgebied. Denk aan juridische en financiële zaken, joint ventures of bijvoorbeeld AI. De expert deelt ins en outs, denkt met je mee en beantwoordt doorlopend vragen van jou en andere leden. Meestal met diner.
  • Spotlight sessie
    Voor een grotere groep deelt een aantal leden zijn best practices, inspiratie, valkuilen en andere leerzame ervaringen. Onder leiding van een moderator en inclusief diner.

Zoals je ziet is geen tafelsessie gelijk. De invalshoek, thema’s en onderwerpen verschillen, net als de groepssamenstelling – behalve bij de Businesscase sessies; hier blijft de samenstelling een jaar lang gelijk.

 

Je volgt niet alle sessies die de academy jaarlijks organiseert, je volgt er zes. Ieder jaar kijken we samen welke zes het beste aansluiten op jouw situatie.

Een greep uit de thema's:

Deze tafelsessies draaien om groei en wat je daarvoor moet doen. Keuzes maken is daarbij het belangrijkst. Hoe wordt jouw organisatie nog succesvoller in het buitenland?

Hebben jouw salesmensen de skills en hanteren ze de aanpak om de wedstrijd te winnen? Is hun kennis up-to-date? Coach en train je ze op de juiste manier? En zijn je financiële en juridische risico’s goed afgedekt? Tijdens tafelsessies met dit thema praat je met andere ondernemers over salessuccessen en -missers om van elkaar te leren.

Heb je voldoende distributeurs en/of agenten? Lopen ze hard genoeg voor jouw organisatie, en leveren ze voldoende op? Wat kun je doen om betere resultaten te halen? Wissel van gedachten met je tafelgenoten en verbeter je aanpak.

Hoe kun je meer omzet uit export halen? Maak je genoeg marge voor een gezonde winst? Welke prijstactiek hanteer je? Hoe werkt dat in andere exportbranches? Deze en andere onderwerpen bespreek je met je tafelgenoten om je zaak nog winstgevender te maken.

Blijvend succes in export vraagt om een visie, strategie en lange adem. Als eindverantwoordelijke moet je daarin leiderschap tonen, de voortrekker zijn. En dat is soms best eenzaam. Wissel aan tafel van gedachten met gelijkgestemden. Je zult merken; dat voelt goed en helpt je verder.

Tafelsessie bijwonen?

Schuif aan

Denk je erover na om lid te worden, en ben je benieuwd naar de tafelsessies? Schuif dan eens vrijblijvend aan. Laat hier je gegevens achter, dan kijken we samen welke sessie het beste aansluit op jouw bedrijf.

Ervaringen van leden

over onze tafelsessies!

Rene Mellema
Rene MellemaCEO Alpha inc.
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Rene Mellema
Rene MellemaCEO Alpha inc.
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Rene Mellema
Rene MellemaCEO Alpha inc.
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vorige
Volgende
Scroll naar boven