Export Lab

Impactprogramma

Voor jouw salesmedewerkers

Het Export Lab is een uniek praktijkgestuurd impactprogramma voor jouw salesmedewerker(s). Met trainingen en mentoring – afgestemd op jouw praktijk – stuwt het programma je sales naar een hoger niveau en wordt er werk gemaakt van jouw internationale ambities.

 

Het Export Lab is optioneel en niet standaard onderdeel van het lidmaatschap.

Het verschil?

Directe impact

Het verschil met een trainingsbureau als De Baak? Bij ons staan niet de trainingen centraal, maar het doel van de trainingen: jouw businesscase. Het is de onderlegger voor alles wat er gebeurt. De trainingen én mentoring (nog een verschil) zijn dus geïntegreerd en afgestemd op jouw praktijk. Daarmee heeft het Export Lab directe impact op je medewerkers en je business.

4 modules

Instappen op elk niveau

Instappen kan op elk niveau en de doelstellingen kunnen per deelnemend bedrijf verschillen. Bij het ene bedrijf werken we toe naar een significant hoger salesniveau of export ready worden, bij het andere verdiepen of verbreden medewerkers hun kennis en skills voor direct resultaat op de businesscase die er ligt. Een traject waarvan je hele organisatie profiteert.

Er zijn 4 modules. Deze kunnen los van elkaar maar ook gecombineerd worden gevolgd. Module 1 en 2 zijn gericht op professionalisering, module 3 en 4 op specialisatie.

Inbound-Marketing-Program
Module 1

Sales professionalisering: Basis

Deze module zorgt voor een directe professionaliseringslag in marketing en sales. Deelnemers doen belangrijke inzichten en praktijkervaring op en worden samen met het bedrijf klaargestoomd om internationaal te kunnen groeien.

Doelgroep
De junior (internationale) salesmedewerker met 0 tot 3 jaar ervaring. Dit zou goed een nieuwe salesmedewerker kunnen zijn, iemand die bij jullie is afgestudeerd, of een collega die van de binnendienst naar de buitendienst gaat.

Trainingen

Why & USP’s, Crossing the Chasm, Sales process (2), Trade & Finance, Sales conversations (2), Distributor & Agents, Online marketing & sales, Negotiations (2), Legal, Commercial teaching en keuzetrainingen.

Duur
Trainingen, werksessies (5), mentoring en coaching zijn verspreid over 1 jaar.

Module 2

Sales professionalisering: Verdiepen & verbreden

In module 2 worden salesvaardigheden verdiept en verbreed, daar waar dat nodig is voor jouw businesscase. Resultaat is een effectieve(re) salesaanpak. Je kunt doorstromen vanuit module 1 maar ook als nieuwe deelnemer instromen.

Doelgroep
De medior (internationale) salesmedewerker of -manager met 2 tot 6 jaar ervaring. Ervan bewust dat de effectiviteit van de salesaanpak omhoog moet om de (internationale) doelstellingen te behalen.

Trainingen

Why & USP’s, Crossing the Chasm, Sales process (2), Trade & Finance, Sales conversations (2), Negotiations (2) en keuzetrainingen.

Duur

Trainingen, werksessies (2 tot 5), mentoring en coaching zijn verspreid over 1 jaar.

Module 3

Specialisatie: Inbound marketing

Met deze online marketingstrategie speel je in op de informatiebehoefte van je doelgroep. Je biedt gericht kwalitatieve content aan, wordt beter vindbaar, bouwt autoriteit op, en trekt zo kwalitatieve leads en prospects aan.

Doelgroep
Deze is breed: van sales- en marketingmedewerkers tot CEO’s en DGA’s. Diepgaande kennis van online marketing is niet nodig. De module is gericht op jouw praktijk en je implementeert de kennis en tools direct.

Duur
6 interactieve sessies, verspreid over ongeveer 6 maanden. Deze module is gebaseerd op ons Inbound marketing-programma voor leden.

Module 4

Specialisatie: Insight selling

In deze module leren deelnemers een effectieve salesmethode toepassen. De methode is gebaseerd op de Challenger Sale van Matthew Dixon en Brent Adamson en ons Commercial Teaching-programma.

Doelgroep
Medior en senior salesprofessionals die een bewezen effectieve(re) salesmethode willen kunnen toepassen.

Duur
4 werksessies en 4 seminars, verspreid over 9 maanden.

Meer weten

Voor meer impact

Neem contact op met Bram Kruijt, manager van het Export Lab. Hij voorziet je graag van meer informatie over de invulling, ervaringen en voorwaarden.

Scroll naar boven