Collectieven

Meer dan een academy

Hier ontstaan waardevolle collectieven

De Oranjewoud Export Academy is meer dan een academy: we zijn een platform dat behalve kennis, ook het uitwisselen van ervaringen en samenwerkingen tussen leden stimuleert. Zo ontstaan heel waardevolle collectieven, initiatieven en samenwerkingen in de keten. Op deze pagina een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Interesse in een bestaand collectief, of heb je een eigen initiatief? Laat het ons weten.

Ketentafels

Van ondernemers uit dezelfde branche

Ondernemers uit dezelfde keten weten elkaar te vinden bij de Oranjewoud Export Academy. Dat blijkt ook uit de ‘ketentafels’ die gevormd worden: terugkerende sessies van een vaste groep ondernemers uit dezelfde keten, onder begeleiding van een van onze ‘captains’. Door ketensamenwerking kunnen projecten efficiënter worden ingevuld en kan gezamenlijk worden opgetrokken in aanbestedingen. Leden kunnen zelf een ketentafel initiëren.

Duitslandcollectief

Optrekken in ambities voor de Duitse markt

In 2023 nam een groep academyleden succesvol deel aan de BAU München. Sindsdien trekken deze bedrijven samen op in hun ambities voor de Duitse markt. Op de Xsessions van 6 juni 2024 trapte het collectief een nieuw initiatief af: het Duitslandjaar. Een jaar lang organiseert de groep diverse initiatieven om – actief en gepland – kennis en ervaringen uit te wisselen over zakendoen bij onze oosterburen. Ook interesse? Sluit je aan!

Samen naar beurzen

Samen sterker en opvallender

Als individueel bedrijf op een grote internationale beurs? Dan val je weg. Dat bracht acht leden-bedrijven op het idee van ‘het Friesland Paviljoen’ op de Bau München, de grootste bouwbeurs voor architectuur, materialen en systemen. Met duurzaamheid en innovatie als gemene deler beleefden ze succesvolle dagen in Zuid-Duitsland. De Oranjewoud Export Academy hielp bij de organisatie van het project. 

Aansluiten of nieuw initiatief?

Laat het ons weten

Wij verbinden je met de juiste personen binnen de academy om jouw wens of idee van de grond te krijgen.

Scroll naar boven