Nieuws

Student Safari na succesvolle pilot onderdeel lidmaatschap

Donderdag 23 mei organiseerden de Oranjewoud Export Academy en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RuG hun eerste Student Safari. De pilot werd een groot succes, en dus is besloten om de safari onderdeel te maken van het lidmaatschap van de academy.

22 studenten en docenten langs drietal leden

Tijdens de Student Safari bezocht een groep van 22 studenten en docenten drie bedrijven: OG Clean Fuels, Nedcam (Heerenveen) en Servilocker (Leeuwarden). De groep, bestaande uit vooral masterstudenten ‘Strategic Innovation Management’ en ‘International Business & Management’, zette na steeds een informeel gedeelte z’n tanden in een vraagstuk van het betreffende bedrijf.

Verrassend waardevolle ideeën

Daarmee was de safari niet alleen een mooie kans om getalenteerde en internationale studenten te ontmoeten, maar ook een uitgelezen moment om frisse ideeën te vergaren. Eén van de bedrijven verwoordde het als volgt: “Het enthousiasme en de kritische blik van de studenten zorgden ervoor dat de kern van de casus snel werd gevonden. Daarbij werden de studenten niet gehinderd door de gebaande paden in onze organisatie, wat tot verrassende ideeën leidde.”

Bij een van de bedrijven kwamen de studenten tot maar liefst zeven onderbouwde adviezen op één vraagstuk: “Daarvan waren er drie écht compleet nieuw voor ons. Inzichten waarmee we zeker aan de slag gaan”, aldus de salesmanager.

“Behalve over sales, gingen de vraagstukken ook over HR (employer branding) en landspecifieke thema’s, zoals de invloed van sociaaleconomische verhoudingen”, aldus programmamanager Bram Kruijt van de academy. “De bedrijven zijn daar vrij in. Ze leggen de vraagstukken vooraf bij ons neer, zodat de studenten en docenten zich kunnen voorbereiden.”

Studenten enthousiast: “anders naar regio gaan kijken”

Voor de studenten was de safari een kans om kennis te maken met – voor hen – verborgen pareltjes in de regio. Eén van de studenten: “Ik ben anders naar de regio gaan kijken: naast Groningen als mooie studentenstad, besef ik nu dat er in het Noorden volop mogelijkheden zijn om als internationale student aan de slag te gaan bij een innovatief bedrijf.”

“Link tussen business-masters en mkb heel waardevol”

De bedrijven, assistent-professor Evelien Croonen (initiatiefnemer vanuit de faculteit) en Bram Kruijt (academy) waren unaniem: deze pilot moet een vervolg krijgen. En dus is besloten de Student Safari vast onderdeel te maken van het lidmaatschap. Bram: “We hebben gemerkt dat de kwaliteit van de studenten en hun inbreng hoog is, precies zoals we hoopten. Met goede, kritische vragen wisten ze bij ieder bedrijf de vinger op de zere plek te leggen. Het was voor ons weer een bevestiging dat de link tussen universitaire business masters en specialistisch mkb, een heel waardevolle is.”

Minstens twee keer per jaar

Met de learnings van de pilot wordt de safari gefinetuned. Vanaf september 2024 is de Student Safari officieel onderdeel van het lidmaatschap en wordt deze minstens twee keer per jaar aangeboden.

Word nu lid en profiteer >

Ps. Er komen meer programma’s i.s.m. de Rijksuniversiteit Groningen, volg ons om op de hoogte te blijven.

Deel dit bericht:

Student safari 23 mei 2024-4
Scroll naar boven