Nieuws

Eerste projecten met Rijksuniversiteit Groningen van start

Sinds december zijn we met trots één van de vijf corporate partners van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het doel: hoogwaardige kennis en jong talent beter verbinden aan het noordelijk MKB met een exportambitie. De eerste projecten staan inmiddels in de startblokken. Een update.

23 mei: ‘Student Safari’ langs drietal leden

Donderdagochtend 23 mei stapt een groep masterstudenten in Groningen op de bus voor een bezoek aan onze leden Servilocker (Leeuwarden), OG Clean Fuels en Nedcam (Heerenveen). Na een kennismaking op locatie, gaan de studenten en begeleidende docenten aan de slag met een casus van het bedrijf. Deze kan van alles betreffen, maar heeft in elk geval een link met de internationale ambities van het bezochte bedrijf. Na zo’n twee uren wordt het net opgehaald en koers gezet naar het volgende bedrijf. Doel van de ‘Student Safari’ is business-studenten laten zien welke mooie, internationale mkb-bedrijven er zijn in de noordelijke regio. En andersom: deze bedrijven in contact brengen met ‘business talent’ en ideeën ophalen voor hun casus. De safari is een co-creatie tussen de faculteit en (leden van) de Oranjewoud Export Academy.

November: Implementatie casus(sen) in studievak

Ook vanaf de campus gaan masterstudenten aan de slag met casussen van leden-bedrijven. Van november tot halverwege februari loopt er een pilot waarbij ruim 100 studenten van de faculteit aan de slag gaan met een groeivraagstuk van één of twee bedrijven. De studenten zijn afkomstig van acht verschillende business-opleidingen en werken in groepjes. Regelmatig is er overleg en afstemming met de deelnemende bedrijven, zodat het verrichte werk optimaal impact heeft op hun casus.

Management Development-programma voor (snelle) groei

CEO’s en DGA’s opgelet: op dit moment is een MD-programma met vijf masterclasses van toonaangevende sprekers in ontwikkeling. Dit programma richt zich op het begeleiden van (snelle) groei in je organisatie. Centraal staan thema’s als groei en groeisystemen, people strategy, leiderschap, productie en automatisering, innovatie en investeringsstrategie. Dus leid jij een bedrijf dat snel groeit of aan de vooravond staat van snelle groei, en heb je interesse? Laat het ons weten.

Meer weten?
Houd de nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina in de gaten. Heb je interesse in een van de projecten of wil je meer informatie, bel of mail dan programmamanager Bram Kruijt (06 575 93 993 / bram.kruijt@oranjewoudacademy.com).

Deel dit bericht:

ondertekening samenwerkingsovereenkomst oranjewoud export academy rijksuniversiteit groningen (FEB)
Scroll naar boven