Excelleren in export

Word lid

Groeien over de grens

met een goede strategie

Markt veroveren in het buitenland vraagt om de juiste kennis, strategie en mentaliteit. In jouw lidmaatschap komen alledrie samen. Het maakt ons een club die bruist van de ambitie en ondernemersgeest. Een platform waar ondernemers elkaar helpen en experts je gericht bijspijkeren en meedenken, om uiteindelijk de stap te kunnen zetten naar succes over de grens.

‘Dat klinkt niet als een borrelclub’ horen wij je denken. En dat klopt. Niet dat het niet gezellig is – sterker nog: het contact en de sfeer onderling zijn juist erg goed – maar het draait om de inhoud. Om jouw weg naar internationaal succes.

Wil jij:

Dan is lid worden zonder twijfel waardevol voor jouw bedrijf. Vraag de brochure aan of plan een vrijblijvende kennismaking. Eerst contact opnemen kan natuurlijk ook.

Video afspelen
Sinds ons lidmaatschap zijn we van nul internationale projecten, naar 25% van de omzet uit het buitenland gegaan.
– Erik Driessen, CEO Acquaint

Het lidmaatschap

Dit kun je verwachten

Tijdens tafelsessies diepen we onderwerpen uit die leven bij leden of gaan we in op een specifieke ervaring of businesscase van een lid. Interactieve sessies in (kleine) groepen waar je direct profijt van hebt. Soms met externe experts, maar altijd met andere leden. En de ene keer ’s avonds met een diner, de andere keer ‘s ochtends bij het ontbijt. Meer over tafelsessies.

Crossing the Chasm is een bewezen aanpak om succesvol te worden in een markt, in welk land dan ook. Wij hebben de Chasm Group met Geoffrey Moore naar Friesland gehaald en bieden nu gezamenlijk een tweedaagse masterclass (mét on-site sessie voor leden) aan in deze effectieve methode. Meer over de masterclass.

Leden die de masterclass ‘Crossing the Chasm’ hebben gevolgd, wordt ook een on-site sessie aangeboden, een aantal maanden na de masterclass. Hierbij maakt jouw team samen met de trainer gericht werk van de methode bij jouw bedrijf.

Online B2B-leads genereren? Laat online marketing voor je werken. In dit zesdelige programma leer je van ervaren online marketeers hoe je dit bereikt. Super-concreet en afgestemd op jouw bedrijf. Het programma is specifiek ontwikkeld voor internationaal opererende B2B-bedrijven van mkb-formaat. Meer over het programma Inbound Marketing.

Tijdens een Student Safari brengt een groep (master)studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (RuG) op één dag een bezoek aan een drietal leden. Voor de bedrijven zijn de safari’s een kans om getalenteerde en internationale studenten te ontmoeten en ideeën m.b.t. een businesscase uit te wisselen. Voor de studenten zijn de (inhoudelijke) bezoekjes een prachtige kennismaking met – voor hen – verborgen pareltjes in de regio: bedrijven die belangrijke en innovatieve spelers zijn in hun internationale nichemarkten.
Elk jaar organiseren we de Xsessions: een event met topsprekers op het gebied van sales, export en leiderschap. State-of-the-art kennis die we van over de hele wereld naar Noord-Nederland halen. Naast dat je nieuwe kennis opdoet, leer je gelijkgestemde ondernemers kennen en kun je ervaringen uitwisselen. Meer over de Xsessions.

Een impactprogramma ‘on the job’ voor jouw salesteam. Groei modulair naar het gewenste salesniveau met training en mentoring op maat. Ondertussen wordt er doorgewerkt aan jouw internationale businesscase. Meer over het Export Lab.

Niet-leden
Leden

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis”

- Voor- en Achternaam

CEO Alpha inc.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis”

- Voor- en Achternaam

CEO Alpha inc.

Lage contributie

Want: geen winstoogmerk

We zijn een stichting zonder winstoogmerk, daardoor kunnen we de contributie laag houden. Voor je beeld: je hebt de contributie er na één masterclass of kennisprogramma al uit. Je lidmaatschap en verlenging daarvan is steeds voor een periode van drie jaar.

Minder dan € 5 mio

omzet per jaar

€ 5-20 mio

omzet per jaar

Meer dan € 20 mio

omzet per jaar

Gun je bedrijf een goede exportstrategie

We beginnen met een intake

voor het maximale uit je lidmaatschap

Na je aanmelding volgt een intakegesprek. Daarin bespreken we jouw ambities, doelen en wensen. Want we willen zeker weten dat je het maximale uit je lidmaatschap haalt en dat jij van waarde kunt zijn voor andere leden. Na dit gesprek koppelen we je aan geschikte tafelsessies en plannen we de rest van het programma met je in.

Hoger Organisatie-OntwikkelingsPlan

HOOP voor ieder lid

Samen stellen we jouw Hoger OrganisatieOntwikkelingsPlan (HOOP) op. Dat begint bij de intake. Daarin bespreken we jouw behoeften, ambities en de fase waarin je onderneming zich bevindt. Op basis hiervan geven we gericht advies over de invulling van je lidmaatschap. Iedere zomer volgt een nieuw HOOP-gesprek en advies.

Deze bedrijven zijn al lid

Sta jij hier binnenkort ook tussen?

Masterclass Webinar 'Lorem Ipsum Dolo Sit Amet'

(Nog 20 plekken beschikbaar)

Begint het te kriebelen?

Kom, dan maken we kennis. We laten graag zien hoe het lidmaatschap bijdraagt aan jouw internationale ambities en kijken samen of we een match zijn.

Oranjewoud Export Academy

Brochure Downloaden

Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt direct:

Inhoud van alle sessies, programma’s en masterclasses
Het verhaal hoe de academy is ontstaan (op Vlieland
Waarom leden het een goede investering vinden
Scroll naar boven