De ervaring
van Dotec

Over Dotec

Wouter Verhagen – Managing Director Dotec

Dotec is een familiebedrijf ontstaan in 1981. Dotec levert unieke liftassistenten voor verschillende marktsegmenten zoals de verpakkingsindustrie en logistieke centra. Het onderscheidend vermogen van Dotec is gericht op kwaliteit en een ver doorgevoerde klantgerichtheid.

Dotec is sinds 2019 lid van de Oranjewoud Export Academy. Zowel het MT als een Young Professional zijn lid om de kennis breed gedragen in de organisatie te krijgen. Belangrijk voor Dotec was het kunnen sparren met gelijkgestemden over hun export vraagstukken.

“De Oranjewoud Export Academy is één van de weinige netwerken die internationaal georiënteerd is met gelijkgestemde bedrijven die focussen op export en international business. “

- Wouter Verhagen

Managing Director Dotec – lid sinds 2019

De uitdaging

De uitdaging van Dotec was de verdere versnelling van hun export ambities en de organisatiegroei die daarmee gepaard gaat. Hiervoor zocht Wouter sparringspartners. Om nieuwe inzichten te krijgen op het gebied van export en het meekrijgen van de organisatie. Daarnaast was Dotec op zoek naar methoden waarmee zij meer structuur konden aanbrengen in de exportstrategie.

De oplossing

Een belangrijk onderdeel in de oplossing was het regelmatig kunnen sparren met andere ondernemers. De tafelavonden hebben geleid tot vernieuwde inzichten waarmee de exportstrategie van Dotec is aangescherpt. Daarnaast hebben de theorieën en methoden, zoals Crossing the Chasm, Inbound Marketing en de Challenger Sale, geleid tot meer structuur in de exportstrategie met als uiteindelijke resultaat meer en betere leads.

Facts & Figures

70% omzet uit export

Actief in 15 landen

2 tot 5 miljoen euro omzet

1 tot 5 medewerkers

Opgericht in 1981

Video afspelen

Begint het te kriebelen?

Kom, dan maken we kennis. We laten graag zien hoe het lidmaatschap bijdraagt aan jouw internationale ambities en kijken samen of we een match zijn.

Scroll naar boven